Klavecimbelles

                          'Een les is voor mij geslaagd als de leerling ontdekt wat hij kan,
                                        waarvan hij/zij dacht het niet te kunnen'.

Zou je graag een klavecimbel willen leren bespelen? Gerard heeft een eigen lespraktijk aan huis. Hij geeft les aan beginners en gevorderden van alle leeftijden. De lessen hebben een zeer persoonlijke insteek. Dat wil zeggen dat er voldoende ruimte is voor eigen inbreng van een leerling.

Gerard is gespecialiseerd in oude muziek. Dit klinkt (logischerwijs) door in de lessen die hij geeft. Met name muziek uit de 16e tot en met de 18e eeuw staan centraal. Methodes liggen niet bij voorbaat vast. Voor het werken aan een betere techniek wordt wel een methode gebruikt, die uniek en in de praktijk zeer succesvol blijkt. Evenals interpretatie en speelmanieren is dit een vast onderdeel van zijn lessen.

Andere onderdelen kunnen naar keuze behandeld worden:
- algemene muziekleer
- muziektheorie
- harmonieleer
- basso continuo (spelen van een becijferde bas)
- ensemble- / samenspel

De lestijd is 60 minuten. Eens per jaar wordt er een leerlingenconcert georganiseerd. Op deze manier kan worden ervaren hoe het is om voor een publiek op te treden en eventueel met andere instrumenten samen te spelen. Leslocatie is aan de Diepenbrocklaan 15 in Zwijndrecht.

Voor de beginnende leerling is er gelegenheid voor een goede start. Voor de gevorderde leerling is er de mogelijkheid zich muzikaal en technisch verder te ontwikkelen. 
 

Voor meer informatie of het maken van een afspraak, neemt u vrijblijvend contact
op via het contactformulier.

Voor verdere specialisaties, kijk ook in het menu bij orgelles.